Gratis verzending op bestellingen vanaf 50 euro in Nederland.
Winkelmand

Velgen beschermen met RIMSAVERS


Hoe werkt velgbescherming?

Met velgrandbescherming van RIMSAVERS worden je velgen beschermd voor schade zoals stoeprand schade.

De velgrand is het meest kwetsbare onderdeel van de velg voor schade van buitenaf. RIMSAVERS bestaan uit versterkt polymeer kunststof die je aanbrengt op de rand van de velg. Deze kunststof buitenlaag zorgt voor een beschermlaag over de velgrand.

Eventuele schade wordt opgevangen en reeds bestaande schade kan worden afgedekt.
RIMSAVERS hebben geen invloed op bandenkwaliteit of bandenspanning.

Tegen welke beschadigingen beschermen RIMSAVERS?

RIMSAVERS bieden bescherming tegen schade aan de velgrand van de velg. Schade aan de velgrand bestaat meestal uit krassen, butsen en slijtage van de glans- of laklaag.

Veelal wordt deze schade veroorzaakt wanneer velgen in contact komen met een stoeprand. Dit gebeurt tijdens het rijden en inparkeren. RIMSAVERS bieden geen weerstand tegen grote schade afkomstig van bijvoorbeeld een ongeval of vandalisme.

Wanneer is het beschermen van velgen nodig?


Het beschermen van je velgen is nooit een overbodige luxe. Wel is het in sommige situaties meer noodzakelijk dan anderen.
Parkeer je bijvoorbeeld vaak in drukke stadscentra met hoge stoepranden, rijd je vaak over wegen met een verzwakt wegdek waardoor stoepranden nog hoger komen te liggen of is het vaak passen en meten om een parkeerplek te vinden in je woonwijk, dan ben je extra kwetsbaar voor schade aan je velgen.

Ook heeft je bandenprofiel invloed op de kwetsbaarheid van je velgen, de lager het bandenprofiel de groter het oppervlak van je velg dat kwetsbaar is voor schade.
Dit is al vaak het geval vanaf een velgmaat van 16 a 17 inch.

Beschik je over dure en mooie velgen, dan is velgbescherming een slimme aankoop. Het repareren van velgen is immers kostbaar.
Schade aan velgen valt vrijwel altijd erg op door de beschadigingen aan de glans- of laklaag.
Zijn je velgen al beschadigd? Dan kan je er ook voor kiezen de schade af te dekken met RIMSAVERS velgrandbescherming.

Naast dat RIMSAVERS je velgen bescherming bieden zijn Rimsavers ontworpen om een mooie uitstraling te geven aan je auto.

kies jouw kleur