Gratis verzending op bestellingen vanaf 50 euro in Nederland.
Winkelmand

Wat is velgrandbescherming?


Velgrandbescherming is, zoals het woord aangeeft, bescherming voor je velgen. Schade op je velgen is vervelend, maar het komt helaas vaak voor. Bij iedereen. In het stadsverkeer kunnen je wielen en velgen het zwaar hebben. Hoge stoepranden, opritten en kleine voorwerpen kunnen vervelende schade aan je autobanden veroorzaken. Heeft je velg klem gezeten tussen de stoeprand en je wiel? Controleer dan altijd hoe groot de schade is. Je kunt schade aan je velgen voorkomen door bescherming aan te brengen. Dit kan op twee manieren. Zo kun je kiezen voor een band met velgrandbescherming. Dit type band heeft een extra laag versterkt rubber direct naast de velg. Of je kiest voor RIMSAVERS! De velgrandbeschermers van RIMSAVERS zijn gemaakt van versterkt polymeer kunststof en zorgen voor een beschermlaag over de velgrand. Je bevestigt ze eenvoudig zelf, zonder gereedschap, aan de rand van je velg. Wij hebben deze beschermlaag speciaal ontworpen om eventuele schade van buitenaf te absorberen.

 

Bieden banden met velgrandbescherming voldoende bescherming?


Verschillende autobandenfabrikanten hebben banden uitgerust met velgrandbescherming. Velgrandbescherming wordt dus niet op alle banden gebruikt. Sommige modellen autobanden zijn verkrijgbaar met of zonder velgbescherming. Het gaat vaak om de sportieve banden, met een laag profiel, in het hogere prijssegment die extra velgrandbescherming hebben. De banden die deze extra bescherming hebben zijn te herkennen aan de volgende afkortingen of symbolen: 

FS:      Felgen Schutz

MFS:   Mit Felgen Schutz of Max Flange Shield (volledige bescherming van de velg)    van Dunlop

MVB:  Met Velgen Bescherming

RIB:    Beschermrand

RPB:   Rim Protection Bar

RFP: Rim Protection Protector (velgrandbeschermer) van Goodyear

FP: Fringe Protector (velgbeschermer) van Goodyear

FR: Felgen Ripen ( een ring die de velg beschermt) van Continental

Deze band met velgbescherming is vooral voor autobanden met een laag profiel. Autobanden met een hoog profiel hebben eigenlijk geen velgrandbescherming nodig. Het rubber steekt dan al boven de velg uit en beschermt je velg tegen beschadigingen. Voor de banden met een laag profiel vinden bandenfabrikanten het dus wel noodzakelijk om je velgen beter te beschermen middels velgrandbescherming. Maar is dit voldoende? Omdat het hier vaak gaat om een band met een laag profiel zit er een dunnere band om de velg heen. Hierdoor steekt een klein deel van je velg uit, waardoor je velgen nog steeds kwetsbaar zijn voor schade. Bovendien zijn banden met velgrandbeschermers meestal 10 tot 15% duurder dan gewone banden.

De voordelen van velgrandbescherming


Wat is dan wel de oplossing voor velgrandbescherming? RIMSAVERS! Deze beschermlaag van versterkt polymeer kunststof is eenvoudig te monteren op de rand van je velg. Het biedt precies de bescherming die jouw velgen nodig hebben. RIMSAVERS zijn robuust en behouden hun vorm na installatie. Raak je per ongeluk toch een stoepje of stoeprand? En hebben de RIMSAVERS schade? Dan zijn ze eenvoudig te vervangen door nieuwe. Een dure reparatie aan je velgen is dus niet meer nodig. Het mooie is dat voor iedere maat velg (t/m 24 inch) en iedere autoband er RIMSAVERS zijn. Ga je voor een opvallende kleur of toch liever zilver, antraciet of zwart?

Kies jouw kleur

Eenvoudige montage van de velgrandbescherming


Hoe monteer je de velgrandbescherming van RIMSAVERS? Dat is heel eenvoudig en kun je zelf doen. Beloofd! Je hebt hier geen technische autokennis voor nodig en je hoeft ook niet naar een garage toe. Koop je een set Rimsavers dan krijg je er een montagehandleiding bij. We leggen je stap voor stap uit hoe je de velgrandbescherming zelf installeert. Of bekijk onze montagevideo. Tip: gebruik een krik. Dan kun je makkelijker bij je banden en kun je ze tijdens het installeren ronddraaien.

Zomerbanden met velgrandbescherming

Grote kans dat er onder jouw auto zomerbanden liggen. Rimsavers biedt ook voor jouw zomerbanden velgrandbescherming. Ga je een dagje uit, rij je naar je werk of moet je nog even naar de supermarkt? Dan wil je je geen zorgen maken over je velgen. Met de velgrandbescherming van RIMSAVERS ga je gerust de weg op.

 Winterbanden met velgrandbescherming

Wat als je de zomerbanden vervangt door winterbanden? De velgrandbescherming van RIMSAVERS is ook te gebruiken voor winterbanden. Rij je in de winter naar je favoriete wintersportgebied door de diepe sneeuw? Dan is het wel zo fijn dat je velgen niet beschadigd worden door de sneeuwkettingen. In sommige gevallen hebben sneeuwkettingen speciale velgrandbeschermers die krassen op je velgen voorkomen. Maar wil je zeker weten dat er geen kras op je velgen komt? Plaats dan de velgrandbescherming van RIMSAVERS. Ook dan zijn je velgen met winterbanden beschermd tegen schade. Bovendien als je voorzichtig je banden wisselt, kunnen de RIMSAVERS blijven zitten.

Is de velgrandbescherming het extra geld waard?

Wij zeggen volmondig ja! Met de velgrandbescherming van RIMSAVERS bescherm je jouw velgen tegen krassen en deuken. Vooral als je dagelijks in de stad rijdt en waar stoepranden overal op de loer liggen, zijn RIMSAVERS een echte uitkomst. Schade aan je velgen kan een kostbare reparatie zijn. Laat staan als je je velgen helemaal moet vervangen. Je kunt natuurlijk gaan voor een band inclusief velgrandbescherming, maar ook die zijn nog 10 tot 15% duurder dan banden zonder velgbescherming. De meerprijs van een set velgrandbescherming van RIMSAVERS is dan ook vele malen goedkoper. Oftewel, de moeite waard!