Gratis verzending op alle bestellingen in Nederland.
Winkelmand

Stoeprand schade


Het risico van schade door stoepranden

Wanneer je velgen contact maken met een stoeprand ontstaat er schade aan de rand van de velg. Contact met een stoeprand is eenvoudig gemaakt tijdens het rijden of inparkeren.

Verhoogd risico stoeprandschade bij sportieve velgen

Vooral sportieve banden en velgen lopen een verhoogd risico op schade. Hierbij steekt de velg uit ten opzichte van de band en is contact met een stoeprand sneller gemaakt. Een stoeprand steekt gemiddeld 12 centimeter uit ten opzichte van het wegdek, een groot oppervlak om schade toe te brengen aan je velg. Er is ook kans op schade bij weggezakte wegdelen naast een stoeprand. Schade aan velgen zijn op afstand zichtbaar door krassen, deukjes en een afgesleten glans- of laklaag.

Stoeprand bescherming voorkomt hoge kosten aan reparatie

Het repareren van velgen is kostbaar, bij een reparatie dienen de velgen namelijk gedemonteerd, geschuurd, gespoten en wederom gemonteerd te worden. In sommige situaties blijft de schade zelfs na reparatie zichtbaar en zou je moeten over gaan tot vervanging van de velg.

Stoeprand bescherming met Rimsavers


Rimsavers beschermt velgen tegen schade. De Rimsavers bestaan uit versterkt polymeer kunststof en ze zorgen voor een beschermlaag over de velgrand. Deze beschermlaag is ontworpen om eventuele schade van buitenaf te absorberen. Rimsavers zijn robuust en behouden hun vorm na installatie. De binnenzijde is voorzien van industrieel 3M dubbelzijdige tape. Hiermee worden de Rimsavers bevestigd op de velgrand. Na installatie is de tape niet meer zichtbaar. Rimsavers zijn beschikbaar in 10 verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor een sportieve look met een opvallende kleur. Val je liever niet op, kies dan de kleur zilver of zwart.

kies jouw kleur

Stoeprand bescherming veel goedkoper dan velgreparatie

Het repareren van velgen is kostbaar.Bij reparatie dienen de velgen gedemonteerd, geschuurd, gerepareerd, gespoten en wederom gemonteerd te worden. Reparatie kosten variëren van € 50,- tot € 150,- euro per velg.
Rimsavers beschermen alle vier je velgen al voor € 49,99.
Bij bestaande schade aan je velg kan je ook gebruik maken van Rimsavers om de schade af te dekken.

Velgen beschermen tegen stoepranden, nu ook in Nederland

Vooral in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is velgbescherming al jaren een succes. Rim protection is daar voor de trotse autobezitter een must. Wereldwijd zijn er al meer dan 350.000 Rimsavers producten verkocht.

Nu velgbescherming ook in opkomst is in Nederland spelen we hier op in door de Rimsavers producten beschikbaar te stellen voor de Nederlandse markt.