Gratis verzending op bestellingen vanaf 50 euro in Nederland.
Winkelmand
RIMSAVERS

FAQ


Installatie

Wat zijn Rimsavers

Rimsavers zijn speciaal ontwikkeld om bescherming te bieden aan je aluminium velgen tegen schade. Naast het beschermen van je velgen zijn Rimsavers ontworpen om een mooie uitstraling te geven aan je auto. Rimsavers zijn verkrijgbaar in 10 kleuren. Blend in or stand out.

Lees hier meer over velg bescherming en Rimsavers.

Zijn Rimsavers getest?

Rimsavers zijn succesvol getest door Millbrook in Engeland. Rimsavers zijn getest op; uithoudingsvermogen tijdens hoge snelheid, verschillende wegdek oppervlakken en stoeprand schade vanuit verschillende hoeken. De hechting van de Rimsavers is in een laboratorium getest.

Hebben Rimsavers invloed op m'n verzekering of schade claims?

Nee, Rimsavers hebben geen invloed op voertuig veiligheid.

Wat voor garantie krijg ik bij m'n Rimsavers?

Rimsavers Benelux geeft garantie op al haar producten op het gebied van slecht werkmanschap.
Enige fouten bij fabricage zullen worden vergoed op kosten van Rimsavers Benelux.

Bij fouten geresulteerd door een slechte installatie vergoeden we een set Rimsavers tegen een gereduceerd tarief.

 

Velgbescherming

Zullen Rimsavers mijn velgen beschermen?

Rimsavers zijn ontwikkeld als beschermlaag van je velgrand. Rimsavers beschermen je velgen tegen stoeprand schade. Rimsavers bieden geen bescherming tegen ongevallen of aanrijdingen.

Zullen Rimsavers zich hechten aan mijn velgen?

Aluminium velgen kunnen verschillende afwerkingen hebben. Velgen kunnen zijn gepolijst, gepoedercoat, verchroomd of zijn geverfd. Om te zorgen voor een universele hechting maken we gebruik van speciale adhesie promotor voor een optimaal resultaat.

Wat kan zorgen voor een slechte hechting van Rimsavers ?

Enig restant van siliconen schoonmaak producten voor banden of velgen zal afbreuk doen aan de hechting van Rimsavers. Zorg dat de velgen vrij zijn van verontreinigingen.

Zullen Rimsavers los laten en m'n auto beschadigen?

Rimsavers zijn specifiek ontwikkeld uit licht en flexibel polymeer kunststof, mochten ze los komen dan behoren ze geen schade te doen aan de velg of auto. Bij correcte installatie zullen Rimsavers een langdurige hechting geven aan de velg. Rimsavers zijn uitgebreid getest.

Ik heb een nieuwe auto, kan ik Rimsavers bevestigen?

Sommige auto fabrikanten of auto dealers verwerken een anti-remstof coating op nieuwe velgen. Deze coating zorgt voor een slechtere hechting van Rimsavers. Een eventuele coating dient eerst te worden verwijderd. Vraag bij de auto dealer na of de velgen behandeld zijn.

Ik heb m'n velgen net laten spuiten. Kan ik Rimsavers gebruiken?

We bevelen alleen Rimsavers aan wanneer de velgen kwalitatief goed gerepareerd of gespoten zijn. De velgen hebben genoeg tijd nodig om te rusten en te harden.

Onderhoud

Hoe houd ik mijn Rimsavers schoon?

Na volledige hechting van de Rimsavers kunnen ze worden behandeld met een beschermlaag om de ophoping van remstof te voorkomen. Gebruik geen middelen die gebruik maken van zuren, deze doen afbreuk aan de hechting van de Rimsavers.

Mocht bij het schoonmaken van de Rimsavers zeep en water onvoldoende zijn dan kun je ook gebruik maken van alcohol doekjes voor een optimaal resultaat.

Hoe verwijder ik Rimsavers?

Verwijder Rimsavers met een hoek van 45 graden. Enige tape restanten kunnen eenvoudig worden verwijderd door deze te verwarmen. Sluit af met het gebruik van alcohol doekjes voor een optimaal resultaat.

Kan ik een nieuwe band op m'n velg met Rimsavers laten plaatsen?

Het is mogelijk, maar het hangt af van je banden dealer. Wanneer deze subtiel te werk gaat kunnen de Rimsavers gewoon blijven zitten.

Kan ik Rimsavers bevestigen voordat ik m'n banden bevestig?

Dit kan, maar we bevelen aan eerst de banden te installeren. Rimsavers dienen zo geplaatst te worden dat ze geen contact maken met de band. Wanneer de band druk uitoefent op de Rimsavers kan dit ten nadele komen van de hechting.

Hebben Rimsavers invloed op de balans van m'n wielen?

Nee, het gewicht van de Rimsavers is evenredig verspreid over het wieloppervlak.

  

Verzending & betaling

Hoe lang duurt de verzending?

Gemiddeld duurt de verzending van Rimsavers 1 tot 2 werkdagen. De verzending verloopt via PostNL.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 5,95. Vanaf twee producten zijn de verzendkosten gratis. Verzendkosten buiten Europa bedragen € 9,95.

Ontvang ik bericht van m'n bestelling?

Ja, per e-mail ontvang je een bevestiging en factuur van je bestelling. Zodra de bestelling is verzonden ontvang je hier bericht van inclusief een track-en-trace nummer.

Kan ik m'n bestelling volgen?

Ja, je kunt eenvoudig je bestelling online volgen. Je ontvangt van ons een track-en-trace nummer van PostNL.

Welke betaalwijzen worden aangeboden via de webshop?

We bieden verschillende betaalwijzen aan. Je kunt bij ons betalen via:

I-Deal

Creditcard
Applepay

Shoppay

Googlepay
Bancontact
Sofort banking