Gratis verzending op bestellingen vanaf 50 euro in Nederland.
Winkelmand

Rimsavers installatie door Carclean.com

Geplaatst door Bram van Dam op
Rimsavers installatie door Carclean.com

Rimsavers installatie door Carclean.com

carclean.com installatie velgbescherming

Rimsavers zijn velgrandbeschermers die lelijke stoeprand- of steenslag schade aan je velgranden voorkomt. Rimsavers zijn gemakkelijk zelf aan te brengen en zijn voorzien van UV beschermers om verkleuringen te voorkomen.

Verkrijgbaar in 10 kleuren zodat je vrijwel altijd een passende kleur kunt kiezen bij jouw velgen of auto. Verkrijgbaar in zwart, blauw, zilver, rood, wit, groen, goud, geel, oranje en roze.

Rimsavers zijn gemakkelijk zelf aan te brengen zonder enig gebruik van gereedschap. Mocht je een krik tot je beschikking hebben dan raden we aan deze te gebruiken om eenvoudig de band te kunnen draaien.

Rimsavers (Flat) zijn geschikt voor alle velgen met een platte velgrand van minimaal 7mm. Mochten er balanceer gewichten op de voorkant van de velg zitten dan dienen deze eerst verwijderd te worden. Een eventuele velg coating of wax dient ook te worden verwijderd, i.v.m. de hechting van de Rimsavers aan de velg.

Waar Rimsavers vooral in uitblinken is het gemak van installatie. Je hoeft je velgen niet te demonteren, leeg te laten lopen of met enig gereedschap aan de slag. Rimsavers plak je simpelweg op je velgrand en klaar. Dat wilden we uiteraard uitproberen om te zien of dat inderdaad zo was voordat we de producten zouden opnemen in ons assortiment.

De wintervelgen van de BMW van @Tim waren hier prima geschikt voor. Deze velgen beschikken over een velgrand die precies breed genoeg is voor een setje Rimsavers. Omdat we geen contrast kleur wilden is er voor zilver gekozen, zwart is ook mogelijk.

inhoud verpakking rimsavers velgbescherming velgen

Een setje Rimsavers bestaat uit 4 stuks Rimsavers tot 22inch, 4 ontvettingsdoekjes, 4 primer doekjes, 4 afdekkapjes en een tubetje secondelijm voor de kapjes. Een complete set waarbij je alleen nog een schone velg nodig hebt.

Je begint door de velgrand te ontvetten met een van de meegeleverde TESA alcohol doekjes:

installatie rimsavers alcoholdoekje velg

Daarna behandel je de rand met een van de 3M promoter doekjes:

3M promotor installatie velgbescherming rimsavers

rimsavers installatie velg auto

Je laat de velg nu 5 minuten rusten en dan kan het plakken beginnen. Begin altijd bij het ventiel zodat een kapje later mooi uitkomt met het ventiel. Doe stukje voor stukje en druk het goed aan.

montage rimsavers velgbescherming auto banden

Ben je weer bij het ventiel zet dan met een potlood streepje en knip de Rimsaver af op de gewenste lengte.

monteren velgbescherming rimsavers autovelg

Plaats indien gewenst een van de kapjes met behulp van het tubetje secondelijm.

monteren velgbeschermers rimsavers auto

Het eindresultaat is een onopvallende rand (of juist niet wanneer je een andere kleur kiest). Het plakken ging inderdaad zeer gemakkelijk en snel. Wij zijn erg tevreden met het resultaat. Neem vooral een kijkje naar de onderstaande foto’s.

installatie rimsavers velgenbescherming bmw auto

rimsavers velgbeschermer auto bmw installatie zilver

rimsavers velgbescherming auto installatie bmw